Softver za prevoditelje

Alati za lakši i brži rad

ProGlos

ProGlos je Windows program za izradu i korištenje projektnih glosara. Terminologija se upisuje izravno prilikom prevođenja, a moguće je i dodavanje već postojećih glosara.

Često tijekom prevođenja postoji potreba za neovisnim programom za održavanje terminologije, bez obzira na CAT alat koji se koristi u radu.

Neki CAT alati niti ne nude mogućnost rada s terminologijom (glosarima), a kod nekih drugih je pak korištenje glosara nepotrebno komplicirano. Tipičan primjer je SDL Trados, koji za terminologiju predviđa korištenje programa SDL Multiterm. Međutim, Multiterm je prilično kompliciran za izradu „brzih” glosara, pa ga prevoditelji nerado koriste u tu svrhu. Osim toga, kod rada na zaprimljenim SDL Trados projektima (paketima), često se događa i da nije uputno mijenjati postojeće glosare, zbog mogućih upozorenja o pogreškama tijekom naknadne validacije prijevoda.

Za sve takve slučajeve tu je ProGlos ‒ Windows program za brzo upisivanje i korištenje terminologije, koji zadovoljava većinu potreba za vođenjem i korištenjem projektnih glosara, a iznimno se lako i jednostavno koristi.

Program možete preuzeti (kliknite dolje na „PREUZMI PROGLOS”) i isprobati ga besplatno tijekom osam dana: nakon tog „probnog roka” program je potrebno registrirati. Promotivna cijena registracije/licence je 150kn + PDV, s popustom za kupnju više licenci (npr. dodatna licenca za laptop računalo). Za sve informacije o cijenama i kupnji, obratite nam se putem poveznice Kontakt.

U paketu s programom je i opsežan korisnički priručnik s detaljnim uputama za instalaciju i registriranje programa.

Kratke video upute o preuzimanju, pokretanju i korištenju programa nalaze se ovdje: YouTube.

Druga programska rješenja i skripte

Nudimo i razna druga rješenja za prevoditelje ‒ od raznih skripti i manjih programa za pretvorbu formata zapisa prijevodnih memorija (XLIFF, TBX, TMX itd.) do programa rađenih „po narudžbi”. Ako vam treba program ili rješenje bilo kakvog tehničkog problema, slobodno nam se obratite.